In deze rubriek vind je deze keer handige tips en tricks voor het werken op kantoor als iedereen op vakantie is. Lees snel wat tijdens de zomermaanden ter tafel komt.

Geniet van de stilte

Maak er geen probleem van dat het even wat rustiger is op kantoor. Je kunt het ook positief bekijken. Profiteer ervan! Praat met de planten (ook al zijn ze van plastic) en realiseer je dat het goed voor je is om wat gas terug te nemen. Even geen werkdruk: lekker!

Doe het belangrijke werk
's ochtends

Hoge temperaturen hebben invloed op de arbeidsdiscipline. Begin daarom 's ochtends met de taken die veel concen­tratie vereisen of waar je tegenop ziet. Die heb je dan al mooi klaar voordat het te warm wordt om te werken.

Vergroot je kennis en vaardigheden

Bedenk een werkgerelateerde vaardigheid waar je in de zomermaanden beter in wilt worden. Je hebt nu even wat meer tijd. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een cursus programmeren, effectief schrijven of persoonlijk leiderschap. Of kijk wat meer instructievideo's om je kennis te verdiepen.

Maak het gezellig

Dit is hét moment om je relatie met de andere achterblijvers te verdiepen. Haal ijsjes op een snikhete dag of ga na werktijd met zijn allen even wat drinken. Of ga een half uurtje hardlopen met collega's. Zo begin je lekker aan je zomeravond.