In deze rubriek vind jij handige tips en tricks voor het werken op kantoor. Want deskundig zijn zit niet alleen in de materie. Het gaat er vooral om hoe je met kantoorartikelen om gaat! Lees snel wat er verder ter tafel komt.

Help de schoonmaker

Laat je bureau leeg achter aan het einde van je werkdag, zo kunnen schoonmakers beter schoonmaken. Houd er daarnaast rekening mee dat schoonmakers vaak niet aan kantoorartikelen mogen komen, maak deze dus regelmatig zelf eventjes met desinfectiedoekjes of reinigingsspray schoon.

Kies op kleur

Met kleurcodering voor schoonmaak­artikelen ga je hygiënisch te werk en voorkom je kruisbesmetting. Rood voor sanitair, groen voor een goede reiniging van de vloer, blauw voor een frisse werkplek en geel voor een schone keuken. Pas de kleurcodes toe in het schoonmaken van je kantoor.

Vieze werkplek
bron van irritatie

Meer dan een derde van de Nederlandse werknemers vindt dat de hygiëne op zijn werkplek te wensen overlaat en bestempelt zijn eigen werkomgeving als vies. Waarbij de flexplek viezer wordt beoordeeld dan de eigen werkplek. Dit is naast een bron van bacteriën, dus ook een bron van irritatie op de werkplek.

Schoon op kantoor,
schoon in je hoofd

Een gebrekkig hygiëne op kantoor kan serieuze klachten opleveren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een vies kantoor of rommelige omgeving zorgt voor minder productiviteit en een hoger ziekteverzuim. Niet minder dan een kwart van de werk­plekken scoort beneden de maat. Dus hop, hop, even een doekje in het sop!