In deze rubriek vind jij handige tips en tricks voor het werken op kantoor. Want deskundig zijn zit niet alleen in de materie. Het gaat er vooral om hoe je met kantoorartikelen om gaat! Lees snel wat er verder ter tafel komt.

Focus!

Schakelen tussen twee taken verlengt de totale tijd die je nodig hebt voor die twee taken met 40 procent! Maak dus eerst het een af, voor je met het ander begint.

Stel prioriteiten

Maak keuzes! Deel werkzaamheden naar belangrijkheid en urgentie. Koppel deze aan een realistische planning en ga aan de slag. Je zult zien dat je ver komt!

De impact van
overwerken

Een mailtje in de avond, een belletje in het weekend of tijdens het ontbijt al je to-do’s doornemen? Het lijkt onschuldig, maar de impact is groter dan we denken. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlandse werknemers door overwerken ongezonder gaat leven. Ze sporten minder, eten ongezonder en slapen slechter. Pas jij goed op jezelf?

Plan eens een
thuiswerkdag in

Ongestoord je werk kunnen doen en geen collega’s aan je bureau? Eventjes afstand nemen van de kantoorjungle is zo slecht nog niet. Het bevordert je productiviteit en creativiteit, zodat je die nieuwe ideeën bedenkt en de laatste puntjes op de i zet van dat ene project. Wanneer werk jij een dag thuis?