Ga aan de slag met scrum!


Kleurrijk hulpmiddel voor iedere bijeenkomst
(art.nr. 034023)


Meteen aan de slag met de Quantore whiteboard starterkit
(art.nr. 920408)

Tools voor je scrum-project

Scrum is de projectaanpak voor het boeken van sneller resultaat in projecten. Samen met je team ga je in een kort tijdsbestek aan de slag om een bepaald doel te bereiken. Je deelt het project als het ware op in deelprojecten. Alle teamleden zijn betrokken bij het plannen, benoemen van blokkades en het verdelen van taken. Het raamwerk van scrum bestaat uit een schema met daarin alle activiteiten, taken en de voortgang van het project. Oftewel, de stand van zaken binnen een sprint.

Stel je eigen scrumbord samen

Het scrumbord is een hulpmiddel voor het inzichtelijk maken van de stand van zaken binnen een sprint. Een sprint is een afgebakende tijdsperiode binnen een scrumproject. Elk project bestaat uit meerdere sprints, die allemaal dezelfde tijdsperiode kennen, veelal 2 weken. Met een whiteboard of flipover breng je het hele proces van de sprint in beeld. Zo is de voortgang van het project in één oogopslag duidelijk.In verschillende kolommen wordt met behulp van gekleurde Magic-chart notes en whiteboardstiften bijgehouden wat er nog moet gebeuren (to do), waar men mee bezig is (loopt) en wat er al gedaan is (afgerond). Je kunt meer afleiden uit een scrumbord dan je denkt. De taken staan op volgorde van prioriteit op het scrumbord, de belangrijkste taken staan bovenaan. Eventueel kun je met de kleuren daarin onderscheid maken of de verdeling van de taken in het team weergeven. Met magnetische smileys geef je een positieve, matige of slechte beoordeling aan een status. Zo weet je waar de knelpunten zitten of welke taken snel vorderen.

Aan de slag!

Maak je scrumbord helemaal naar wens met onze scrumbord accessoires. Kies de accessoires die bij je team passen en tover het whiteboard om tot het perfecte scrumbord!Praktische visuele communicatieproducten zijn onmisbaar voor een projectaanpak zoals scrum. Deze tools ondersteunen het project en stellen teams in staat om met deze accessoires snel te schakelen en flexibel te werk te gaan. Zo maak je complexe projecten op een overzichtelijke manier zichtbaar en werk je deze eenvoudig bij indien nodig. Stel nu je eigen scrumbord samen!

Quantore flipover

Een praktische flipoverstandaard met magneethoudend bordoppervlak van 100 x 65 cm, daarbij ook te gebruiken met alle gangbare papierblokformaten. Het gelakt stalen whiteboard oppervlak is beschrijfbaar en geschikt voor regelmatig gebruik. De flipoverstandaard bevat een geïntegreerde afleggoot voor de accessoires

Legamaster Agile toolbox

Alle accessoires voor het helder visualiseren van taken en de voortgang daarvan op een whiteboard. Verander elk whiteboard in een agile- of scrumbord. Alle onderdelen zijn ook apart verkrijgbaar, waardoor de toolbox makkelijk aan te vullen is.

Smit scrumbord met starterkit

Het scrumbord laat je in één oogopslag zien wat de status van de lopende projecten is. Je creëert zo direct overzicht voor alle betrokkenen. Het bord is magneethoudend en drooguitwisbaar. Met de bijbehorende scrumbord starterskit heb je alle accessoires bij de hand om direct aan de slag te gaan. Waar wacht je nog op?

Post-it whiteboard folie

Met Post-it® super sticky whiteboard folie tover je elk horizontaal of verticaal vlak om tot een beschrijfbaar vlak. Je brengt het eenvoudig aan in 3 stappen: afrollen, beschermlaag verwijderen en folie opplakken. Het materiaal is gemakkelijk te beschrijven en kan keer op keer volledig worden schoongeveegd. Afmetingen: 91,4 x 121,9 cm.